Urządzenia i Akcesoria
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
600 g ogórków Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
60 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
4 ząbki czosnku
-
1 papryczka chili, świeża (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
500 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych500 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
½ łyżeczki trawy cytrynowej, suszonej10 g łodyg trawy cytrynowej, świeżych pokrojonych w 2 mm paski
-
35 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
30 g miodu płynnego
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1202.4 mg
Białko
22.8 g
Kalorie
1501.5 kJ /
358.9 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
20 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Makaron ze spiralizowanej kalarepy w sosie ziołowym (TM6, TM7)
30 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Łatwy gulasz rybny
35 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min