Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
TM6

Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)

4.8 (15 ocen)

Składniki

  • 600 g cukinii, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 50 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 100 g bakłażana, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 15 g grzybów, suszonych
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 200 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
815.9 kJ / 195 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
18.4 g
Tłuszcz
12.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
5.4 g
Sód
987.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy