Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 520 g Wasser
- 1 TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 500 g speckige Erdäpfel, geschält, in Scheiben (3 mm)
- 120 g rote Zwiebeln, geviertelt
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 15 g Estragonsenf
- 50 g Sonnenblumenöl
- 30 g Weißweinessig
- 1 TL Zucker
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 1 EL frischer Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 637 mg
Alternatywne przepisy
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min
Paprikahendl
1h
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min
Erdäpfelsalat
1h
Semmelknödel
50 min
Bayerischer Kartoffelsalat
15 menit
Backhendlsalat mit Kürbiskernen
45 min
Faschierte Laibchen
35 min
Liptauer
15 menit
Bayrischer Kartoffelsalat
10 min
Erdäpfelkas
5 menit
Rindsrouladen
1h 30min