Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Serviettenknödel
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 80 g Butter, in Stücken
- 270 g Semmelwürfel
- 200 g Milch
- 3 Eier
- ½ - 1 TL Salz, nach Geschmack
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
Schwammerlgulasch
- 2 rote Paprika (ca. 330 g), in Stücken
- 350 g Wasser
- ½ TL Salz
- 2 EL Weizenmehl
- 100 g Sauerrahm, etwas mehr zum Garnieren
- 450 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 Prise Kümmel, gemahlen
- 70 g Olivenöl
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 600 g frische Eierschwammerl
- 150 g Kräuterseitlinge
- 150 g braune Champignons
- 2 EL Rapsöl
- frische Petersilienblätter, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2155 kJ / 514 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Krautfleckerl
40min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Tagliatelle mit Schwammerlragout und Salbeipesto
35min
Semmelknödel
50min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min
Erdäpfel-Schwammerl-Gulasch
1 Std.
Frittaten
30min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 Std.
Faschierte Laibchen
35min