Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Käse (z. B. Gailtaler Almkäse, siehe Tipp), in Stücken
- 750 g Wasser
- 50 g Kürbiskerne
-
3 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ¾ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 10 g Petersilienblättchen
- 10 g Zitronenmelissenblätter
- 100 g Zwiebeln, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Butter, in Stücken
- 15 g Weizenmehl, glatt
- 125 g Weißwein
- 200 g Schlagobers, 36% Fett
- 3 - 4 Scheiben Roggenbrot
- 1 EL Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1932 kJ / 461 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eachtlengsuppe
45min
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45min
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35 min
Almkäsesuppe
25min
Überbackene Käsesemmeln
25min
Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl
50 min
Leichte Käsesuppe
25min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30 min.
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Tiroler Kasnock’n
1 godz.
Budapester Wurstsalat
20min