Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 10 g Butter
- 600 g Erdäpfel, mehlig, geschält
- 50 g trockener Weißwein
- 700 g Wasser
- 100 g Schlagobers
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Majoran, getrocknet
- 1 Msp. Pfeffer, gemahlen
- 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- 1 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen
- 80 g Speckwürfel
- 1 Spritzer Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1126 kJ / 269 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35 Min
Kartoffel-Käse-Suppe
30 min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40 min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 Std.
Mostschaumsuppe
1h 10 min
Leichte Käsesuppe
25 min
Almkäsesuppe
25 min
Liptauer
15 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.