Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln

Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln

4.6 195 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Butter
    10 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält
    600 g
  • trockener Weißwein
    50 g
  • Wasser
    700 g
  • Schlagobers
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Majoran, getrocknet
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Msp.
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Msp.
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    1 Msp.
  • Speckwürfel
    80 g
  • Apfelessig
    1 Spritzer

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 269 kcal / 1126 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...