Wersje kompatybilne
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Kohlrabi (ca. 600-750 g)
- 600 g heurige Erdäpfel
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz, etwas mehr für die Erdäpfel
- ½ Bund frische Petersilie
- ½ Bund frische Dille
- 40 g Butter
- 4 Stück Knackwürste
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 EL Öl
- 1 ½ EL Maisstärke
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 100 g Sauerrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2872 kJ / 687 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 2044 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 min
Krautfleckerl
40 Min
Eiernockerl
30 min
Rahmgemüse mit Wurstschüsserl
40 Min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20 min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1h
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Gefülltes Brathenderl
1h 45min