Wersje kompatybilne
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Kohlrabi (ca. 600-750 g)
- 600 g heurige Erdäpfel
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz, etwas mehr für die Erdäpfel
- ½ Bund frische Petersilie
- ½ Bund frische Dille
- 40 g Butter
- 4 Stück Knackwürste
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 EL Öl
- 1 ½ EL Maisstärke
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 100 g Sauerrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2872 kJ / 687 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 2044 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55min
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 Std. 20 Min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1 Std.
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 Min
Eiernockerl
30 Min
Rahmgemüse mit Wurstschüsserl
40 Min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 Min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1 Std.
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 Min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 Std.