Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce

Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce

3.8 262 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Erdäpfelröstimasse
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)
    800 g
  • Salz
    1 ½ - 2 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    ¼ TL
Schwammerlsauce
  • frische Champignons in Scheiben
    300 g
  • Butterschmalz
    1 EL
  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Weißwein
    50 g
  • Wasser
    200 g
  • Schlagobers
    100 g
  • Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
    1
    2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Maisstärke
    3 TL
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 Prisen
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Sonnenblumenöl zum Braten

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 312 kcal / 1303 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1338 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...