Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Suppengemüse, in Stücken
- 50 g Karotten, in Scheiben (3 mm)
- 350 g Selchfleisch, in Würfeln (1 cm),
- 250 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Würfeln (1 cm)
- 100 g Rollgerste
- 100 g Weißwein
- 1000 g Wasser
-
2
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 2 - 4 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ EL Liebstöckel, getrocknet
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Dose weiße Bohnen (Abtopfgewicht 250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1873 kJ / 448 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 101 mg
Alternatywne przepisy
Frittaten
30 min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min
Hirschragout mit cremiger Polenta
2 Std. 20 Min
Kärntner Kasnudln
1h 45min
Gebackene Speckknödel
50 min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1h 25 min
Leberreis
35 Min
Frittatenrouladen
40 Min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min
Ritschert (XXL)
1h
Kärntner Kasnudeln
1h 45min
Kärntner Reindling
2h 40 phút