Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Suppengemüse, in Stücken
- 50 g Karotten, in Scheiben (3 mm)
- 350 g Selchfleisch, in Würfeln (1 cm),
- 250 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Würfeln (1 cm)
- 100 g Rollgerste
- 100 g Weißwein
- 1000 g Wasser
-
2
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 2 - 4 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ EL Liebstöckel, getrocknet
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Dose weiße Bohnen (Abtopfgewicht 250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1873 kJ / 448 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 101 mg
Alternatywne przepisy
Kärntner Kletzennudeln
27 Std. 50 Min
Ritschert (XXL)
1 Std.
Leberreis
35min
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Omas Kärntner Reindling
2 Std. 25 Min
Hühnerleberschnitten
25 Min
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40min
Kärntner Kasnudeln
1h 45min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 Std.
Kärntner Reindling
2h 40min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 Std. 20 Min
Kärntner Kasnudln
1h 45min