Schweinslungenbraten mit Spargel

Schweinslungenbraten mit Spargel

4.7 68 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    700 g
  • Salz etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Erdäpfel klein (Babyerdäpfel)
    500 g
  • Schweinslungenbraten halbiert
    600 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Rohschinken
    8 - 10 Scheiben
  • grüner Spargel holzige Enden entfernt
    800 g
  • Zucker
    ½ TL
  • Butter in Flöckchen
    2 TL
  • Weißwein
    20 g
    1 TL Zitronensaft
  • Frischkäse
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • gemischte, frische Kräuter Blättchen abgezupft
    2 EL
  • Öl zum Braten
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 600 kcal / 2510 kJ
Białko 51 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 1771 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...