Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Semmelwürfel
- 225 g Zwiebeln, in Stücken
- 170 g Stangensellerie, in Stücken (5 cm)
- 85 g Karotten, in Stücken (2,5 cm)
- 15 g Petersilienblätter
- 10 Zweiglein Thymian, frisch, Blättchen abgezupft
- 5 Salbeiblätter, frisch, etwas mehr zum Garnieren
- 2 Zweiglein Rosmarin, frisch, Nadeln abgezupft
- 1 TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 170 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 600 g Hühnerfond (siehe Tipp)
- 1 Ei, groß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1210.3 kJ / 289 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 577 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20min
Kräftige Hühnersuppe mit Bröselknödel
1h 50 min.
Steirisches Krenfleisch
2 godz. 45 min
Gefülltes Rinderfilet mit Granatapfelglasur
1h 45min
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1h 15min
Fiakergulasch
2h 15 min.
Gans mit Maroni-Apfel-Fülle und Gemüse
5h
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 godz. 45 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2 Std. 40 Min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 Std.
Gefülltes Brathenderl
1h 45min