Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Suppengemüse, in Stücken (4 cm)
- 40 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Wasser
- 20 g Weißweinessig
- 50 g Weißwein
- 100 g Schlagobers
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 TL Kren, frisch gerissen, etwas mehr zum Garnieren
- 1 Msp. schwarzer Pfeffer, gemahlen, etwas mehr zum Würzen
- 3 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen
- 3 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- ¼ TL Thymian, getrocknet
- 800 g Schweinslungenbraten
- Salz zum Würzen
- 500 g Erdäpfel, geschält, in Würfeln (1 cm)
- 1 EL Maisstärke
- 25 g Butter, kalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1673 kJ / 400 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 131 mg
Alternatywne przepisy
Steirischer Rindfleischsalat
1sa
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1sa
Geschnetzeltes vom Schwein
40 dk
Krautfleisch
1sa 40 dk
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1h 15min
Paprikahendl
1sa
Rindsrouladen
1h 30min
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1sa
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1sa 40 dk
Boef Stroganoff
50 dk
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min