Grammelknödel

Grammelknödel

4.5 112 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 Stück

Składniki

Grammelfülle
  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Grammeln
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Butterschmalz
    20 g
Erdäpfelteig
  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Erdäpfel, mehlig in Stücken (2 cm)
    500 g
  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Eidotter
    3
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche
    200 g
  • Hartweizengrieß, fein
    40 g
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 367 kcal / 1537 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 475 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...