Urządzenia i Akcesoria
Grammelknödel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 Stück
Składniki
Grammelfülle
-
Zwiebeln halbiert60 g
-
Knoblauchzehe1
-
Grammeln200 g
-
Salz½ TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen1 Prise
-
Butterschmalz20 g
Erdäpfelteig
-
Wasser1000 g
-
Salz1 ½ TL
-
Erdäpfel, mehlig in Stücken (2 cm)500 g
-
Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Eidotter3
-
Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche200 g
-
Hartweizengrieß, fein40 g
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
475 mg
Białko
4 g
Kalorie
1537 kJ /
367 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paprikahendl
1 godz.
Powidltascherl
1 godz. 10 min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Krautfleckerl
40 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 godz. 40 min
Liptauer
15 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min
Gebackene Leberknödel
2 godz.
Bröselknödel
40 min