Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grammelfülle
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Grammeln
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 20 g Butterschmalz
Erdäpfelteig
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 500 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken (2 cm)
- 40 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eidotter
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1537 kJ / 367 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 475 mg
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2h
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 godz. 20 min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Gefüllte Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1 godz. 45 min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Kardinalschnitten
3h