Putenrouladen mit Petersilerdäpfeln

Putenrouladen mit Petersilerdäpfeln

4.5 60 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Eidotter
    1
  • Salz
    1 TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Senf
    10 g
  • Frischkäse Doppelrahmstufe
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Butterschmalz
    20 g
  • Karotten geschält, in Stiften (5 mm)
    360 g
  • Wasser
    250 g
  • Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
    1
    2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Erdäpfel geschält, geviertelt
    500 g
  • Putenschnitzel (je 150 g)
    4
  • Brokkoliröschen
    300 g
  • Fenchelknolle ohne Strunk, in Scheiben (1 cm)
    1
  • Butter
    1 EL
  • Crème fraîche
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 479 kcal / 2003 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 637 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...