Salzburgerbraten

Salzburgerbraten

4.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
9 Portionen

Składniki

  • Kürbiskerne
    50 g
  • grobes Meersalz
    2 TL
  • Kümmel, ganz
    2 TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 TL
  • Knoblauch, granuliert
    1 TL
  • schwarze Pfefferkörner
    2 TL
  • Schweinebauch, ohne Knochen, mit Schwarte mit Tasche (siehe Tipp)
    1600 g
  • Bratwurst vom Schwein, roh gehäutet, in Stücken
    400 g
  • Schinken, gekocht in Stücken
    100 g
  • Speckwürfel
    50 g
  • Wasser
    1200 g
  • Zwiebeln in Stücken
    40 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 TL
    1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Wurzelgemüse in Stücken (2-3 cm)
    250 - 300 g
  • Erdäpfel, festkochend geschält, in Stücken (5-6 cm)
    700 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 960 kcal / 4021 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 84 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...