Wersje kompatybilne
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Bergkäse, in Stücken
- 500 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 400 g frische Eierschwammerl
- 170 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bestreuen
- 35 g Weichweizengrieß Type 480
- 4 Eier (Größe M)
- 25 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 1 ½ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 3 - 5 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- 180 g Zwiebeln, geviertelt
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft und feine Stiele
- 150 g Speckwürfel
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 100 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1526 kJ / 365 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1 Std.
Überbackene Speckknödel
1 Std. 30 Min
Grammelknödel
1 Std. 30 Min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Kartoffelstrudel
1 Std. 30 Min
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2 Std. 30 Min
Gefüllte Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1h 45min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 Std.
Pikante Germknödel mit Käsefülle und Kürbiskernbutter
1 Std. 25 Min