Erdäpfel-Vogerlsalat mit Speck
TM5 TM6

Erdäpfel-Vogerlsalat mit Speck

3.6 (36 ocen)

Składniki

  • 800 g Wasser
  • 1500 g Erdäpfel, speckig, geschält, in Scheiben (5 mm)
  • 200 g Schalotten, halbiert
  • ½ TL Salz
  • 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • 2 TL Senf
  • 5 EL Essig
  • 200 g durchwachsener Speck, geräuchert
  • 1 EL Öl zum Braten
  • 100 g Vogerlsalat, geputzt
    lub 1 Bund Brunnenkresse, Blättchen abgezupft
  • 5 - 7 EL Olivenöl

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1677 kJ / 400 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy