Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Wasser
- 1500 g Erdäpfel, speckig, geschält, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Schalotten, halbiert
- ½ TL Salz
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 2 TL Senf
- 5 EL Essig
- 200 g durchwachsener Speck, geräuchert
- 1 EL Öl zum Braten
-
100
g Vogerlsalat, geputzt
lub 1 Bund Brunnenkresse, Blättchen abgezupft - 5 - 7 EL Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1677 kJ / 400 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palatschinkenröllchen mit zwei Füllungen
9 godz.
Erdäpfelsalat
1 Std.
Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme
20 Min
Schinkenrollen mit französischem Salat
1h 40 min
Hendlfilet auf Blattsalat mit Senfdressing
40 min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1 Std.
Frittaten
30 min
Apfelkren
40 min
Erdäpfelsalat
55 λεπτ.
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2 Std. 40 Min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 Std.