Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Wasser
- 1500 g Erdäpfel, speckig, geschält, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Schalotten, halbiert
- ½ TL Salz
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 2 TL Senf
- 5 EL Essig
- 200 g durchwachsener Speck, geräuchert
- 1 EL Öl zum Braten
-
100
g Vogerlsalat, geputzt
lub 1 Bund Brunnenkresse, Blättchen abgezupft - 5 - 7 EL Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1677 kJ / 400 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55 min
Steirischer Rindfleischsalat
1 Std.
Schinkenfleckerl überbacken
1 Std. 10 Min
Erdäpfelsalat
55 min
Hendlfilet auf Blattsalat mit Senfdressing
40min
Schnittlauchsauce
10min
Salzburger Fleischkrapfen
1 Std. 30 Min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1 Std.
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 Std.
Backhendlsalat mit Kürbiskernen
45min
Budapester Wurstsalat
20min