Fisolenfleisch

Fisolenfleisch

4.3 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln geviertelt
    120 - 150 g
  • Sonnenblumenöl
    20 g
  • Schweinefleisch, ausgelöst (z.B. Schulter)
    350 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Paprikapulver, edelsüß
    2 TL
  • Weißwein
    100 g
  • Wasser und 1 EL für die Stärke
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Fisolen, frisch
    350 g
  • Speisestärke
    ½ TL
  • Kümmel, gemahlen nach Geschmack
    ¼ - ½ TL
  • Schwarzbrot (opcjonalnie) zum Servieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 346 kcal / 1449 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...