Urządzenia i Akcesoria
Tarta z gruszkami i rokpolem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
Ciasto
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
1 jajko
Nadzienie
-
300 g gruszkę bez gniazd nasiennych, pokrojonych wzdłuż w cienkie plastry
-
100 g sera rokpol pokrojonego w plastry
-
30 g żurawiny, suszonej
-
3 jajka
-
180 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.8 g
Kalorie
1761 kJ /
420 kcal
Tłuszcz
29.1 g
Węglowodany
33.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Quiche ze szparagami
1 godz. 35 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2 godz. 35 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min