
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z gruszkami i rokpolem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych połówek60 g
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu250 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki150 g
-
soli½ łyżeczki
-
jajko1
Nadzienie
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych wzdłuż w cienkie plastry300 g
-
sera rokpol pokrojonego w plastry100 g
-
żurawiny, suszonej30 g
-
jajka3
-
śmietany, 18% tłuszczu180 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
chili, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420 kcal /
1761 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
29.1 g
Węglowodany
33.8 g