Tarta z gruszkami i rokpolem

Tarta z gruszkami i rokpolem

4.2 153 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych połówek
    60 g
Ciasto
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    250 g
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • jajko
    1
Nadzienie
  • gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych wzdłuż w cienkie plastry
    300 g
  • sera rokpol pokrojonego w plastry
    100 g
  • żurawiny, suszonej
    30 g
  • jajka
    3
  • śmietany, 18% tłuszczu
    180 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • chili, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 420 kcal / 1761 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 29.1 g
Węglowodany 33.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...