Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 - 90 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 50 g wody, gorącej
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 5 g liści bazylii, świeżych
- 130 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1438.9 kJ / 343.9 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 145.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10min
Pesto sezamowe
10min
Pesto szpinakowe
10min
Pasta z jarmużu
15min
Hummus z buraka
1 Std.
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 Std. 10 Min
Pesto ze szczawiu
10min
Pesto z rukoli
10min
Pesto z bazylii
10min
Pasta z bakłażana
55 Min