
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 - 90 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 50 g wody gorącej
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 5 g liści bazylii, świeżych
- 130 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 343.9 kcal / 1438.9 kJ
- Białko
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Sód
- 145.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Pesto z bazylii
10 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Risotto z jarmużem
50 min
Sos warzywny (ortolana)
1 godz. 5 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta z jarmużu
15 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Pesto z rukoli
10 min
Pesto szpinakowe
10 min