Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
TM5 TM6

Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem

Składniki

  • 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 40 g oliwy z oliwek , plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 170 g wody
  • 10 g drożdży
  • ½ łyżki cukru
  • 30 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g mąki orkiszowej lub innej mąki pełnoziarnistej
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • ½ łyżki soli
  • 150 g sera żółtego, np. gouda, pokrojonego na kawałki
  • 50 g czarnych oliwek, bez pestek

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
837 kJ / 200 kcal
Białko
6.6 g
Węglowodany
23.8 g
Tłuszcz
9.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie