Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
TM6 TM5

Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem

4.7 (131 ocen)

Składniki

  • 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 170 g wody
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • ½ łyżki cukru
  • 30 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g mąki orkiszowej lub innej mąki pełnoziarnistej
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • ½ łyżki soli
  • 150 g sera żółtego, np. gouda, pokrojonego na kawałki
  • 50 g czarnych oliwek, bez pestek

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
914.8 kJ / 219 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
24.6 g
Tłuszcz
10.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
2.1 g
Sód
405 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy