Tarta z serem pleśniowym

Tarta z serem pleśniowym

3.9 174 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    120 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 - 2 szczypty
Nadzienie
  • śmietany, 12% tłuszczu
    200 g
    200 g śmietany, 18% tłuszczu
  • serka śmietankowego (typu Philadelphia)
    200 g
  • sera z niebieską pleśnią pokrojonego na kawałki
    150 - 180 g
  • jajka
    3
  • soli
    1 szczypta
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek (20-30 g)
    2 - 3 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 495 kcal / 2069 kJ
Białko 18.3 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 23.5 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...