
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z serem pleśniowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
250 g mąki pszennej
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 - 2 szczypty soli
Nadzienie
-
200 g śmietany, 12% tłuszczu
-
200 g serka śmietankowego (typu Philadelphia)
-
150 - 180 g sera z niebieską pleśnią pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek (20-30 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
495 kcal /
2069 kJ
Białko
18.3 g
Tłuszcz
36.4 g
Węglowodany
23.5 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2 godz. 35 min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 godz. 15 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min