Pesto z rukoli i orzechów laskowych

Pesto z rukoli i orzechów laskowych

4.7 145 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 słoik

Składniki

  • 80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 30 g orzechów laskowych
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 80 g rukoli
  • 150 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 2288.1 mg
Białko 35.2 g
Kalorie 7732 kJ / 1848 kcal
Tłuszcz 187.9 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 35.3 g
Węglowodany 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...