Pesto z rukoli i orzechów laskowych

Pesto z rukoli i orzechów laskowych

4.7 139 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 słoik

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    80 g
  • orzechów laskowych
    30 g
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)
    1
  • rukoli
    80 g
  • oliwy z oliwek
    150 g
  • soli
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 1848 kcal / 7732 kJ
Białko 35.2 g
Tłuszcz 187.9 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 35.3 g
Sód 2288.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...