Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 30 g orzechów laskowych
- 1 ząbek czosnku
- 80 g rukoli
- 150 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 7732 kJ / 1848 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 187.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 2288.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10min
Pesto z jarmużu
25 min
Pasta z oliwek
5min
Pesto szpinakowe
10min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 Std. 50 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Pasta z prażonego słonecznika
10min
Tapenada
5min
Pesto z rukoli
10min
Pesto z bazylii
10min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pesto pomidorowe
15 Min