Pesto z orzechów włoskich i rukoli
TM6 TM5

Pesto z orzechów włoskich i rukoli

4.6 (117 ocen)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 100 g rukoli
  • 120 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty soli

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
6751.4 kJ / 1614 kcal
Białko
28.3 g
Węglowodany
13.2 g
Tłuszcz
166.2 g
Tłuszcz nasycony
27.9 g
Błonnik
5 g
Sód
866.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy