
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 100 g rukoli
- 120 g oliwy z oliwek
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1614 kcal / 6751.4 kJ
- Białko
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 166.2 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.9 g
- Sód
- 866.2 mg