Pesto z orzechów włoskich i rukoli
TM5 TM6

Pesto z orzechów włoskich i rukoli

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 100 g rukoli, umytej i osuszonej
  • 120 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty soli

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
6681 kJ / 1598 kcal
Białko
23.3 g
Węglowodany
13.8 g
Tłuszcz
165.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie