
Urządzenia i Akcesoria
Hummus z dyni
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki500 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
tymianku, świeżego3 gałązki
-
olej z pestek winogron do skropienia dyni
-
ząbek czosnku mały1
-
mięty pieprzowej, świeżej średniej wielkości10 liści
-
pasty tahini jasnej, płynnej1 łyżeczka
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
papryki ostrej, mielonej1 - 2 szczypty
-
wody mineralnej, niegazowanej70 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
132.6 kcal /
554.7 kJ
Białko
0.8 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
4.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
147.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska