Hummus z dyni

Hummus z dyni

4.1 91 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji

Składniki

  • 500 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 gałązki tymianku, świeżego
  • olej z pestek winogron do skropienia dyni
  • 1 ząbek czosnku mały
  • 10 liści mięty pieprzowej, świeżej średniej wielkości
  • 1 łyżeczka pasty tahini jasnej, płynnej
  • 2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 szczypty papryki ostrej, mielonej
  • 70 g wody mineralnej, niegazowanej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 132.6 kcal / 554.7 kJ
Białko 0.8 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 4.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 147.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...