Hummus z dyni

Hummus z dyni

4.1 91 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji

Składniki

  • dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    500 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • tymianku, świeżego
    3 gałązki
  • olej z pestek winogron do skropienia dyni
  • ząbek czosnku mały
    1
  • mięty pieprzowej, świeżej średniej wielkości
    10 liści
  • pasty tahini jasnej, płynnej
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    2 łyżki
  • papryki ostrej, mielonej
    1 - 2 szczypty
  • wody mineralnej, niegazowanej
    70 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 132.6 kcal / 554.7 kJ
Białko 0.8 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 4.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 147.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...