
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Gnocchi dyniowe
-
dyni Hokkaido nieobranej, pokrojonej na kawałki1000 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)300 g
-
bułki tartej100 g
-
skrobi ziemniaczanej100 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia120 g
-
żółtko1
-
papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
soli2 ½ - 3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
woda do ugotowania gnocchi
Sos ziołowo-chrzanowy
-
koperku, świeżego tylko liście¼ pęczka
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście¼ pęczka
-
mleka250 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu150 g
-
chrzanu, tartego2 łyżki
-
mąki pszennej15 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
603.7 kcal /
2525.8 kJ
Białko
14.1 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
111.5 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
2141.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
11 Przepisów
Polska
Polska