
Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 kawałków
Składniki
-
ziaren pszenicy (patrz wskazówka)350 g
-
mąki żytniej150 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
wody330 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy60 g
-
soli1 łyżeczka
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 gałązki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
soli gruboziarnistej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
190.7 kcal /
798.1 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
7.2 g
Węglowodany
28.4 g
Błonnik
1.8 g