Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
TM5 TM6

Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem

Składniki

  • 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 350 g ziaren pszenicy
  • 150 g mąki żytniej
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 330 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
798.1 kJ / 190.7 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
28.4 g
Tłuszcz
7.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie