Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem

Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem

4.4 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 kawałków

Składniki

  • 350 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
  • 150 g mąki żytniej
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 330 g wody
  • 60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 4.9 g
Kalorie 798.1 kJ / 190.7 kcal
Tłuszcz 7.2 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 28.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...