Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem

Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem

4.4 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 kawałków

Składniki

  • ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
    350 g
  • mąki żytniej
    150 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • wody
    330 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
    60 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    2 gałązki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • soli gruboziarnistej
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 190.7 kcal / 798.1 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 7.2 g
Węglowodany 28.4 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...