Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 25 g smalcu
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona - 150 g wody, ciepłej, przegotowanej
- 600 g czarnej fasoli, z puszki, odsączonej z zalewy
- 1 łyżeczka soli
- ser cheddar, do podania (50 g)
- nachos, do podania (500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1695 kJ / 405 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 40.03 g
- Tłuszcz
- 24.05 g
- Błonnik
- 4.53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 Std. 5 Min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1 godz.
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 Min
Hummus z buraka
1 godz.
Hummus z dyni
1 godz.
Pasta z marchewki z migdałami
15min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Pasta z bakłażana
55 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min