Meksykańska pasta z fasoli
TM6 TM5

Meksykańska pasta z fasoli

3.7 (40 ocen)

Składniki

  • 200 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 25 g smalcu
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona
  • 150 g wody, ciepłej, przegotowanej
  • 600 g czarnej fasoli, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 1 łyżeczka soli
  • ser cheddar, do podania (50 g)
  • nachos, do podania (500 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1695 kJ / 405 kcal
Białko
7.2 g
Węglowodany
40.03 g
Tłuszcz
24.05 g
Błonnik
4.53 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy