Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les coques
- 100 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre glace maison
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 40 g de blancs d'œufs (3 oeufs env.)
- 40 g de blancs d'œufs (3 œufs env.)
- 100 de sucre en poudre
- 30 g d'eau
La ganache
- 60 g de crème liquide entière
- 100 g de chocolat au lait au caramel, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre demi-sel mou, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 242 kJ / 57 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Macarons au citron
12 godz.
Choux meringués aux fruits de la Passion
2h 45min
Religieuses au café
3 godz. 45 min
Petits choux tonka et craquelins vanille
1h 25min
Macarons à la pomme verte
5 Std. 10 Min
Meringues au café et ganache chocolat-café
3 Std. 20 Min
Choux poire-caramel au beurre salé
4 godz. 35 min
Macarons au café
24h
Eclairs façon tarte citron
1 Std. 15 Min
Macarons au chocolat
24h