Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel au beurre salé
- 150 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide, 35% m.g., préalablement tiédie
- 60 g de beurre doux
- ½ c. à café de fleur de sel
La glace au caramel
- 3 jaunes d'œufs
- 230 g de lait
- 30 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, mou
- ½ c. à café de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La sauce caramel
- 120 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe d'eau
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3151 kJ / 753 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini-choux aux fraises
1 Std. 10 Min
Demi-sphère framboise choco vanille
17óra
Mille-feuille à l'abricot
45min
Crème brûlée
2h 40min
Terrine en mousse de fruits
4h 30min
Sphère comme une orange sanguine
18h
Eclairs caramel beurre salé
24h
Crème pâtissière
15 Min
Fraisiers façon tiramisu
12 Std. 30 Min
Framboisier
1 Std.
Tarte aux fraises et à la chantilly
1 Std.
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min