Choux vanille-framboise

Choux vanille-framboise

4.7 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions

Składniki

La pâte à choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux
  • ½ c. à café de sel
  • 20 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'extrait de vanille
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
Le glaçage aux framboises
  • 100 g de sucre en poudre
  • 250 g de framboises fraîches
  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
La crème pâtissière aux framboises
  • 250 g de lait demi-écrémé
  • 20 g de farine de blé
  • 1 œuf entier
  • 1 jaune d'œuf
  • 40 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'extrait de vanille
Le montage
  • 50 g de framboises fraîches
  • 30 g de copeaux de chocolat blanc

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 1250 kJ / 297 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...