Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre, en pommade
- 100 g de sucre glace maison
- 1 pincée de sel
- 2 pincées de vanille en poudre
- 2 blancs d'œufs
- 280 g de farine de blé
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1061 kJ / 254 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2 Std. 40 Min
Napolitain
73h 40 min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Biscuits fourrés type Oréo®
1 Std. 15 Min
Sablés choco-coco
45 min
Sablés au chocolat
50min
Madeleines au chocolat
30 min
Comme un biscuit BN®
1h 30min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Sablés bretons
50min
Eclair au chocolat
1 Std. 15 Min
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2 Std. 35 Min