Couronne de choux aux fraises

Couronne de choux aux fraises

3.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 parts

Składniki

La crème pâtissière
  • de sucre en poudre
    100 g
  • œuf entier
    1
  • jaunes d'œufs
    3
  • de farine de blé
    20 g
  • de fécule de maïs
    30 g
  • de vanille en poudre
    2 pincées
  • de lait
    500 g
La pâte sablée
  • de farine de blé
    250 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    125 g
  • de sucre glace maison
    60 g
  • œuf
    1
  • d'amandes en poudre
    40 g
  • lait pour la dorure
Le coulis de fraises
  • de fraises
    200 g
  • de sucre en poudre
    60 g
La pâte à choux
  • de lait
    125 g
  • d'eau
    125 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de farine de blé
    150 g
  • gros œufs (180 g env.)
    3
La chantilly
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    400 g
  • de sucre glace maison
    2 c. à soupe
Le dressage
  • de fraises
    250 g
  • sucre glace maison pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 1078.5 kcal / 4508.2 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 67.2 g
Węglowodany 99 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...