Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au café
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de lait
- 2 c. à café de café instantané
- 2 œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 80 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
Le glaçage au café
- 150 g de sucre en poudre
- 30 g de fécule de maïs
- 2 c. à café de café instantané
- 1 blanc d'œuf
- 1 c. à café de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2390 kJ / 571 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Choux vanillés
1 Std. 20 Min
Macarons au citron
12h
Crème pâtissière
15 Min
Choux amarena
1 Std. 25 Min
Eclairs caramel beurre salé
24h
Macarons au café
24h
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min
Pâte à chou
2 Std.
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 Std. 45 Min
Macarons au chocolat
24h