Choux poire-caramel au beurre salé

Choux poire-caramel au beurre salé

4.6 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
18 pièces

Składniki

La pâte à chou
  • d'eau
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs moyens (53-63 g)
    3
La mousse au caramel beurre salé et poires
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    3
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    240 g
  • d'eau
    20 g
  • de sucre en poudre
    25 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de caramel au beurre salé
    400 g
  • de beurre demi-sel
    25 g
  • de poires détaillées en petits dés (1,5 cm)
    200 g
  • de sucre roux
    30 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 243 kcal / 1016 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 27.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...