Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La dacquoise
- 170 g de sucre en poudre
- 20 g de farine de blé
- 90 g d'amandes en poudre
- 100 g de blancs d'œufs
La crème pâtissière
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 250 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 30 g de farine de maïs
- 70 g de sucre en poudre
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 500 g de framboises fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1640 kJ / 391 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets aux deux chocolats
35 min
Choux vanillés
1 godz. 20 min
Mini-choux aux fraises
1 godz. 10 min
Terrine en mousse de fruits
4h 30min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Entremets coco-passion-papaye
24h
Paris-brest en bouchée
2h 35min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15 Std. 30 Min
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Gâteau aux 3 chocolats
2 godz. 55 min