![Macarons chocolat-caramel Macarons chocolat-caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A9AC04A0-C838-4E89-84A2-1FD6AF763E93/Derivates/bdcd041f-3803-49af-b961-8ace27500e98.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache
- 125 g de chocolat pâtissier au caramel, détaillé en morceaux
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
Les macarons
- 150 g de sucre glace maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 140 g de blancs d'œufs (4 blancs d'œufs env.)
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 436.9 kJ / 104.1 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Macarons saveur mojito
26 Std. 30 Min
Eclair au chocolat
1h 15min
Macarons chocolat-framboise
27 godz. 45 min
Macarons au café
24 Std.
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15 min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13 Std. 30 Min
Le macaron caramel
1 godz. 50 min
Macaron tiramisu
26h
Macarons coco-chocolat blanc
5 godz. 5 min
Macarons fraise-amaretto
24 Std.
Macarons au citron
12h
Macarons au chocolat
24 Std.