Macarons à la griotte

Macarons à la griotte

2.7 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 48 godz.
20 pièces

Składniki

La ganache chocolat-griotte (la veille)
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    80 g
  • de miel
    20 g
  • de griottes surgelées dénoyautées
    300 g
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    180 g
Les macarons (le jour même)
  • de sucre glace maison
    150 g
  • d'amandes en poudre
    150 g
  • blanc d'œuf
    4
  • d'eau
    50 g
  • de sucre en poudre
    150 g
  • de colorant alimentaire rouge
    1 pointe de couteau

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 182 kcal / 764.3 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 21.4 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...