Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache chocolat-griotte (la veille)
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de miel
- 300 g de griottes surgelées, dénoyautées
- 180 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
Les macarons (le jour même)
- 150 g de sucre glace maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 764.3 kJ / 182 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons chocolat-caramel
2j 30 menit
Macarons au citron
12 Std.
Petits choux au chocolat blanc et poivron rouge
24h
Macarons fraise-amaretto
24h
Couronne de choux aux fraises
2j 30 menit
Mini-saint-honoré
2j
Galette des Rois à la frangipane
2j
Chouquettes
1j
Macarons à la pomme verte
5h 10 min
Le macaron caramel
1h 50min
Pâte à chou
2j
Macarons au chocolat
24h