Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszy quinoa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
Sos
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju z orzechów włoskich
-
20 g wody mineralnej, niegazowanej
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 płaska łyżeczka chili, suszonego
-
1 płaska łyżeczka soli
Sałatka
-
180 g komosy ryżowej (quinoa)
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
230 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
-
200 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
100 g sera feta pokrojonego w kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
793.5 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
719.2 kJ /
171.9 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
21.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.