
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszy quinoa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół50 g
Sos
-
ząbek czosnku1
-
oleju z orzechów włoskich20 g
-
wody mineralnej, niegazowanej20 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego10 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 płaska łyżeczka
-
chili, suszonego1 płaska łyżeczka
-
soli1 płaska łyżeczka
Sałatka
-
komosy ryżowej (quinoa)180 g
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy230 g
-
pomidorów pokrojonych na kawałki200 g
-
sera feta pokrojonego w kostkę100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
171.9 kcal /
719.2 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
21.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
793.5 mg