Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce

Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce

4.3 239 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje

Składniki

  • 1000 g wody
  • 100 g ryżu basmati
  • 300 - 350 g różyczek brokułu (z 1 brokułu), wielkości 3-4 cm
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 30 g majonezu
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 20 - 30 g otrębów pszennych

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2010 mg
Białko 34 g
Kalorie 3092 kJ / 738.5 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 13.5 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...