
Wersje kompatybilne
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 100 g ryżu basmati
- 300 - 350 g różyczek brokułu (z 1 brokułu), wielkości 3-4 cm
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 10 g oliwy z oliwek
- 125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- 30 g majonezu
- 200 g jogurtu greckiego
- 20 - 30 g otrębów pszennych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 738.5 kcal / 3092 kJ
- Białko
- 34 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Węglowodany
- 71 g
- Błonnik
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 2010 mg