![Pasta bezjajeczna Pasta bezjajeczna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b8438d35-b930-4a61-83d1-9eab814659c7/Derivates/8012f62d-3435-4cbe-b026-87f68cd44908.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g tofu, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 120 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
- 40 g musztardy
- 10 g oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka czarnej soli, kala namak
- ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2451 kJ / 585 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 2600 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet sojowy z pistacjami
15h
Wiosenny twarożek z tofu
10min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Kotleciki pietruszkowe
25 Min
Wegański majonez
15min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 Std.
Wegetariański gulasz z tofu
30 Min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 Min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 Std.
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 Min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3h
Pasztet warzywny z soczewicą
2 Std. 30 Min