
Urządzenia i Akcesoria
Krem z marchwi z harissą i chrupiącą ciecierzycą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
Pieczona ciecierzyca
-
białej ciecierzycy, ugotowanej odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)200 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
Krem z marchwi z harissą
-
marchewki pokrojonej w 3 cm plastry1000 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
pasty harissa (patrz wskazówka)1 - 2 łyżki
-
czerwonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej pod bieżącą wodą90 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM1 - 2 łyżeczki
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
-
kolendra, świeża ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229.4 kcal /
960.3 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
10.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska