Urządzenia i Akcesoria
Chakalaka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 - 2 łyżki curry, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
300 g marchewki pokrojonej w słupki (1 x 8 cm)
-
30 g melasy z buraka cukrowego
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 łyżka sosu Worcestershire
-
600 g krojonych pomidorów, z puszki
-
50 g wody
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
500 g białej fasoli, dużej, z puszki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.8 g
Kalorie
756.4 kJ /
180.7 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
9.1 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Wegańskie chili
40 min
Chana masala
35 min