Urządzenia i Akcesoria
Chakalaka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 - 2 łyżki curry, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
300 g marchewki pokrojonej w słupki (1 x 8 cm)
-
30 g melasy z buraka cukrowego
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 łyżka sosu Worcestershire
-
600 g krojonych pomidorów, z puszki
-
50 g wody
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
500 g białej fasoli, dużej, z puszki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.8 g
Kalorie
756.4 kJ /
180.7 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
9.1 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min