Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżeczki suszonych płatków chili
- 1 - 2 łyżki curry, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 - 2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 300 g marchewki, pokrojonej w słupki (1 x 8 cm)
- 30 g melasy z buraka cukrowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- 600 g krojonych pomidorów, z puszki
- 50 g wody
- 150 g czerwonej papryki, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- 500 g białej fasoli, dużej, z puszki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 756.4 kJ / 180.7 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 9.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Chana masala
35 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Wegetariańskie chili
1h 5min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Wegańskie chili
40 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Wegańskie "chili con carne"
1h