Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
TM6 TM5

Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)

3.5 (37 ocen)

Składniki

  • 450 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 250 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki pestek dyni

Dressing

  • 100 g sera feta, pokruszonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 15 g mięty, świeżej, tylko liście
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczkę miodu, płynnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1422.8 kJ / 340.1 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
37.3 g
Tłuszcz
16.6 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Błonnik
5.4 g
Sód
1182.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy