Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)

Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)

3.5 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • cukinii pokrojonej na kawałki
    450 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    300 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    250 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • wody
    1000 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pestek dyni
    4 łyżki
Dressing
  • sera feta pokruszonego
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
  • mięty, świeżej tylko liście
    15 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    40 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • miodu, płynnego
    1 łyżeczkę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 340.1 kcal / 1422.8 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 1182.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...