
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
cukinii pokrojonej na kawałki450 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
komosy ryżowej (quinoa)250 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
wody1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
pestek dyni4 łyżki
Dressing
-
sera feta pokruszonego100 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
mięty, świeżej tylko liście15 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
miodu, płynnego1 łyżeczkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
340.1 kcal /
1422.8 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
16.6 g
Węglowodany
37.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
1182.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 h
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 h 35 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 h
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 h 15 min
Sałatka detox
25 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min