Urządzenia i Akcesoria
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
450 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g komosy ryżowej (quinoa)
-
10 g oliwy z oliwek
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
4 łyżki pestek dyni
Dressing
-
100 g sera feta pokruszonego
-
1 ząbek czosnku
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
15 g mięty, świeżej tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczkę miodu, płynnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1182.4 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1422.8 kJ /
340.1 kcal
Tłuszcz
16.6 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
37.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.