Sałatka z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
TM5 TM6

Sałatka z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)

3.3 (34 oceny)

Składniki

  • 250 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 700 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona
  • 450 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki

Dressing

  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g mieszanych ziół, świeżych np. bazylii, natki pietruszki, mięty, tylko liście
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g białego octu winnego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1233 kJ / 295 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
5.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy