Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
25 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
-
1400 g wody
-
1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
324.4 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
632.1 kJ /
151.1 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
21.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Krupnik z grzybami
45 min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1 godz. 45 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Zupa grochowa
1 godz.
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Kapuśniak
50 min