
Urządzenia i Akcesoria
Kremowy żurek z białą kiełbasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła klarowanego (patrz wskazówka)
-
200 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
-
60 - 100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
600 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g białej kiełbasy, surowej
-
80 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
-
250 - 300 g zakwasu na żurek płynnego, gotowego lub wykonanego samodzielnie (patrz wskazówka)
-
sól do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1184 mg
Białko
21 g
Kalorie
1787 kJ /
427 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6)
45 min
Żurek XXL
1 godz.
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 godz. 20 min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Londyńska zupa grochowa
50 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Zrazy wołowe z czerwoną kapustą na ciepło
2 godz. 10 min
Pomidorowa z makaronem
35 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min
Zupa kalafiorowa
30 min