
Urządzenia i Akcesoria
Kremowy żurek z białą kiełbasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
masła klarowanego (patrz wskazówka)20 g
-
ziemniaków pokrojonych w kostkę200 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki60 - 100 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki40 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki40 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego plus dodatkowa ilość do dekoracji2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
białej kiełbasy, surowej400 g
-
śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej80 g
-
zakwasu na żurek płynnego, gotowego lub wykonanego samodzielnie (patrz wskazówka)250 - 300 g
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
427 kcal /
1787 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
1184 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska