Urządzenia i Akcesoria
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
20 g bułki tartej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g pora pokrojonego na 2 mm plastry
-
800 g wody
-
250 g różyczek kalafiora (3-4 cm)
-
150 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
400 - 450 g warzyw, mieszanych świeżych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na 4-5 cm kawałki
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g koperku, świeżego drobno posiekanego
-
30 - 50 g chrzanu, tartego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
814.8 mg
Białko
30.3 g
Kalorie
1450.7 kJ /
346.5 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
25.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze
1 godz. 20 min
Zupa pieczarkowa i danie na Varomie
45 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Zupa koperkowa
45 min
Krupnik
40 min
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 godz. 45 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa ogórkowa
30 min