Wątróbka z cebulą i jabłkiem

Wątróbka z cebulą i jabłkiem

4.2 1.2K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 300 g wątróbek drobiowych pokrojonych na 7 cm kawałki
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 50 g oleju
  • 150 g wody
  • 80 g cebuli pokrojonej w piórka
  • 100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 2 cm kawałki
  • 60 g białego wina, półwytrawnego
  • 20 g masła
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 3 ziarna ziela angielskiego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 283.3 kcal / 1186 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 261.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...