Urządzenia i Akcesoria
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
300 g wątróbek drobiowych pokrojonych na 7 cm kawałki
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
50 g oleju
-
150 g wody
-
80 g cebuli pokrojonej w piórka
-
100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 2 cm kawałki
-
60 g białego wina, półwytrawnego
-
20 g masła
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
3 ziarna ziela angielskiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
261.8 mg
Białko
15 g
Kalorie
1186 kJ /
283.3 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 godz. 15 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Kotlety z wątróbki
35 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min