
Urządzenia i Akcesoria
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
300 g wątróbek drobiowych pokrojonych na 7 cm kawałki
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
50 g oleju
-
150 g wody
-
80 g cebuli pokrojonej w piórka
-
100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 2 cm kawałki
-
60 g białego wina, półwytrawnego
-
20 g masła
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
3 ziarna ziela angielskiego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
283.3 kcal /
1186 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
6.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
261.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska