Wątróbka z cebulą i jabłkiem

Wątróbka z cebulą i jabłkiem

4.2 1.2K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • wątróbek drobiowych pokrojonych na 7 cm kawałki
    300 g
  • czosnku, granulowanego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • oleju
    50 g
  • wody
    150 g
  • cebuli pokrojonej w piórka
    80 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 2 cm kawałki
    100 g
  • białego wina, półwytrawnego
    60 g
  • masła
    20 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • rozmarynu, świeżego
    1 gałązka
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • ziarna ziela angielskiego
    3

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 283.3 kcal / 1186 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 261.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...