Leczo z kiełbasą i ryżem

Leczo z kiełbasą i ryżem

4.4 1.3K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • oleju
    10 g
  • kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
    300 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    400 g
  • papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    400 g
  • ząbki czosnku
    3
  • krojonych pomidorów, z puszki (2 puszki)
    770 - 800 g
  • ryżu białego
    100 g
  • wody
    150 - 200 g
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ - 1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 łyżeczka
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 391.5 kcal / 1639.3 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 43.3 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 1231.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...