
Urządzenia i Akcesoria
Leczo z kiełbasą i ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
oleju10 g
-
kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry300 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki400 g
-
papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki400 g
-
ząbki czosnku3
-
krojonych pomidorów, z puszki (2 puszki)770 - 800 g
-
ryżu białego100 g
-
wody150 - 200 g
-
papryki ostrej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
391.5 kcal /
1639.3 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
43.3 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
1231.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska