
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wieprzowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
50 - 100 g pieczywa czerstwego lub świeżego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
20 g oleju
-
1 ząbek czosnku pokrojony w plastry
-
400 g wieprzowiny pokrojonej w paski (1 x 3-4 cm)
-
1 puszka krojonych pomidorów, z puszki (400 g)
-
200 g cukinii pokrojonej na 1 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona na 1 cm kawałki
-
50 g zielonych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
-
400 g wody
-
2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty cukru
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 - 40 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 puszka kukurydzy, konserwowej odsączona (waga po odsączeniu ok. 165 g)
-
śmietana, 12% tłuszczu do podania
-
pieczywo świeże, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
327.5 kcal /
1371.3 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
35.5 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
1359.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Fasolka po bretońsku na szybko
35 min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1 godz. 35 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Spaghetti Bolognese
40 min
Gulasz
45 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min